Налагодження конструктивного діалогу з Росією має стати одним із пріоритетів нового уряду України. Таку думку висловив в офіційній заяві очільник МЗС Норвегії Берге Бренде, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Новому керівництву України необхідно в терміновому порядку налагоджувати діалог з Росією, яка залишається її сусідом і найважливішим партнером. Ми сподіваємося на те, що Росія також підтримає український уряд в конструктивній манері", - зазначив Бренде. Він висловив надію на те, що незабаром припиняться "хвилювання в окремих регіонах країни, які викликають занепокоєння".

Читайте такожМЗС Білорусі: важливо зберегти територіальну цілісність України

Відео дня

Норвегія вітає формування нового уряду України та "взятий ним курс на проведення реформ", - зазначив міністр. "Ми позитивно оцінюємо рішучість нового уряду здійснити низку важливих перетворень, - додав він. - Норвегія разом з іншими членами світового співтовариства має намір надавати підтримку Україні. Ми також будемо сприяти зміцненню інститутів громадянського суспільства в країні".

Раніше Бренде заявляв про намір Осло надавати Києву фінансову підтримку.

Читайте такожМЗС Литви викликало посла Росії для розмови про Крим

"Я закликаю новий уряд країни шукати шляхи виходу з політичної кризи, керуючись демократичними цінностями і повагою до прав людини, - заявив Бренде. - Це в тому числі права національних, етнічних і мовних меншин, які Україна зобов'язана поважати, будучи членом Ради Європи".