Працівники посольства США лишилися в Києві / фото УНІАН

Переважна більшість працівників посольства США в Києві залишилися в українській столиці і продовжують працювати попри можливісь виїзду з країни.

Про це повідомила Twitter кореспондентка CNN Наташа Бертран.

"Як повідомило CNN у вівторок обізнане джерело, переважна більшість американського персоналу в посольстві США в Києві продовжують залишатися на робочих місцях і не використовують можливість від'їзду за власним бажанням. Членам сімей все ж наказано виїхати", - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського прокоментували від'їзд співробітників посольств з України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на цей допис та подякував дипломатам США за такий прояв підтримки

"Дякую вам, дорогі американські друзі. Ми дуже цінуємо ваш вибір залишитися і підтримати нас, попри те, що вам довелося розлучитися зі своїми близькими. Такий прояв підтримки багато говорить про зв’язки між США та Україною", - написав Єрмак.

Більшість працівників посольства США лишились в Києві, в ОПУ подякували

Як повідомляв УНІАН, раніше Державний департамент США санкціонував добровільний від'їзд своїх співробітників і розпорядився про від'їзд відповідних членів їх сімей з посольства в Києві через загрозу військових дій Росії. 

Водночас посольство США закликало американських громадян розглянути можливість виїзду.

Евакуація посольств з України: що відомо

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз не планує евакуацію співробітників Представництва ЄС в Києві.

Австралія закликала своїх громадян негайно покинути Україну і вже почала відкликати членів родин австралійських дипломатів з Києва.

Читайте такожГрузія не збирається евакуювати членів родин і співробітників посольства в Києві

Канада підтвердила намір тимчасово вивезти з України членів родин дипломатів і радить своїм громадянам виїжджати на тлі загроз від РФ.

У Міністерстві закордонних справ України називали евакуацію співробітників посольства США в Україні передчасною і проявом надмірної перестороги.

Вас також можуть зацікавити новини: