В офісі президента запропонували Росії провести спецраунд переговорів /фото REUTERS

В Офісі президента запропонували російській стороні провести спеціальний раунд переговорів для порятунку захисників Маріуполя. Київ також закликав до введення Великоднього перемир'я в місті.

Про це повідомив радник глави офісу президента та учасник переговорної делегації Михайло Подоляк у Twitter.

Він зазначив, що попри те, що українці відзначають Великдень, російські війська атакують "Азовсталь", де знаходяться як українські військові, так і жителі Маріуполя.

Відео дня

"Великдень-2022. Але прямо зараз РФ без зупинки атакує Маріупольську Азовсталь. Місце, де знаходяться наші цивільні і військові, засипають авіабомбами, обстрілюють артилерією і інтенсивно концентрують сили і техніку для штурму. Хто там віддав наказ"не штурмувати"?",- йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Подоляк запропонував російській стороні провести спеціальний раунд переговорів.

"Пропоную РФ подумати про залишки репутації. Для цього необхідні всього три "маріупольських кроки": оголосити реальне Великоднє перемир'я над Маріуполем, негайно дати гумкоридор для цивільних і погодитися на "спецраунд переговорів", щоб ми забрали/обміняли військових", - підсумував радник глави ОПУ.

Ситуація в Маріуполі

В останні дні окупанти зосередилися на атаках заводу "Азовсталь", де знаходяться сотні цивільних і військових.  

19 квітня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупанти б'ють бомбами по"Азовсталі". За словами заступника командира полку "Азов" Святослава Паламара, завод "Азовсталь"розбомблений і знищений практично повністю.

21 квітня під час зустрічі з Міністром оборони РФ Сергієм Шойгу російський диктатор Володимир Путін віддав наказ припинити штурм "Азовсталі".

22 квітня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія не остаточно відмовилася від штурму заводу "Азовсталь"і готується відправити туди росгвардійців і представників Федеральної Служби безпеки.

Вас також можуть зацікавити новини: