"Слуги народу" незадоволені закупівлею вакцин від коронавірусу / фото REUTERS

Основною причиною можливої відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова є провал із закупівлею вакцин від коронавірусу.

Про це заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", пише "Сьогодні". Арахамія переконаний, що депутати найближчим часом звільнять Степанова.

"З великою ймовірністю він буде звільнений. Буде подання на його звільнення, а потім голосування в Раді і там вирішить зал", - сказав Арахамія.

Відео дня

Він зазначив, що зараз заяви про звільнення Степанова немає.

Читайте також"Всьому свій час": Ляшко розповів, чи може він очолити МОЗ замість Степанова

"Якщо немає заяви, тоді ми повинні піти іншим шляхом, який на два дні довше", - додав глава фракції.

При цьому він підтвердив, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже подав до Верховної Ради щодо Степанова заяву. Найбільш вірогідним кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я, за його словами, є головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Арахамія вважає, що всі успіхи України по переговорах про вакцинацію – це заслуга президента Володимира Зеленського і керівника його Офісу Андрія Єрмака.

Питання про відставку Степанова

  • Народні депутати з минулого року збирають підписи за проведення позачергового засідання парламенту для розгляду постанови про звільнення Степанова з посади голови МОЗ. На відставці Степанова наполягають фракції "Голос" і "Європейська солідарність".
  • 28 квітня в Офісі президента заявили, що питання про звільнення глави МОЗ не розглядається.
  • Разом з тим голова фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив, що зібрано необхідну кількість підписів депутатів за проведення позачергового засідання ВР для розгляду питання про звільнення Степанова.
  • Спікер ВР Дмитро Разумков прогнозує, що відставка Степанова може відбутися не раніше 18 травня.
  • 14 травня прем'єр Денис Шмигаль подав до парламенту подання про відставку Степанова. Сам міністр каже, що заяву не писав і покине посаду в тому випадку, якщо за цього проголосує Верховна Рада.