У Зеленського відреагували на повідомлення про причетність до корупції депутата від "Слуги народу" Юрченка / фото УНІАН, Олександр Синиця

В Офісі президента сподіваються, що народний депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко, який нібито причетний до корупції, повною мірою співпрацюватиме зі слідством, щоб встановити всі об’єктивні обставини.

Про це йдеться у переданому агентству УНІАН коментарі Офісу президента України.

Як повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія Офісу президента, Юрченко, щодо якого у ЗМІ поширюють повідомлення про причетність до корупційних правопорушень, заявив про вихід із фракції правлячої партії.

Відео дня

"Як частина команди президента України Володимира Зеленського вважаємо таке рішення доречним і сподіваємося, що пан Юрченко повною мірою співпрацюватиме з представниками Національного антикорупційного бюро України та Офісу генерального прокурора, щоб встановити всі об’єктивні обставини", - йдеться в коментарі.

В Офісі президента наголосили, що курс Зеленського на подолання корупції був виражений у реальних кроках уже з перших днів його каденції й досі триває.

"Ще 30 травня 2019 року, у перші тижні після інавгурації, глава держави доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та Організацію Об’єднаних Націй про законодавчі повноваження НАБУ здійснювати міжнародну співпрацю та пряму комунікацію з антикорупційними органами іноземних держав. Через відсутність політичної волі з боку попереднього президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася протягом п'яти років від дня створення цього органу", - додали в ОП.

Також в Офісі президента наголосили, що з політичної волі нового глави держави у 2019 році були усунуті всі законодавчі та адміністративні перешкоди для повноцінної діяльності НАБУ, запрацював і Вищий антикорупційний суд.

"Такий підхід демонструє, що президент України Володимир Зеленський не толерує корупцію в будь-яких її проявах. Ким би не був підозрюваний у корупційних діяннях, антикорупційні органи можуть і повинні провести повне розслідування всіх обставин кожної справи. Інструменти для цього створені, діяльність антикорупційної інфраструктури забезпечена на сто відсотків. Жодних винятків з цього правила для жодної особи у державі не було й не буде", - резюмували в Офісі президента.

Читайте такожВенедіктова призначила "юриста Медведчука" своїм заступником - активіст

Корупційний скандал у Верховній Раді

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради запропонував викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу нібито вимагання хабаря у 200 тис. доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції "Слуга народу".
  • Сьогодні, 15 вересня, Венедіктова заявила у парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.