Бербок озвучила свій прогноз щодо тривалості війни в Україні \ фото REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала готуватися до того, що повномасштабна війна в Україні може тривати не один рік.

Про це Бербок заявила в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag.

"Ми маємо налаштуватися на те, що ця війна може тривати ще роки. Бо, на жаль, російський уряд не відходить від ідеї-фікс підкорити собі Україну та її мешканців", – зазначила Бербок.

Відео дня

При цьому вона сказала, що маячливі ідеї російського президента Володимира Путіна окупувати Україну протягом найкоротшого часу не реалізувалися. "Мужність українців та міжнародне постачання озброєнь призвели до того, що російські солдати не змогли розпакувати свої парадні уніформи для перемоги. Ми все робитимемо для того, щоб це ніколи не стало реальністю", – додала вона.

На думку Бербок, перемир’я між Україною та РФ може бути досягнуте "дуже просто: коли Путін нарешті припинить бомбардування безневинних людей і виведе свої танки": "Віддати такий наказ Путін може будь-якої миті. Він напав на Україну. Тому він будь-якої хвилини може припинити і покласти край стражданню".

Водночас Бербок наполягає, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну є "війною Путіна, оскільки він править недемократично".

"У демократії вже давно було б повстання проти цієї війни, яка шкодить його власному народу. Однак тих, хто виступає проти, утискають, арештовують, садять у в'язницю, вже протягом багатьох років", – додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня Анналена Бербок заявила, що переговори з Росією про припинення війни в Україні зараз є неправильними.

Вас також можуть зацікавити новини: