Позов подали до Окружного адмінсуду Києва / фото УНІАН

У Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстровано позов до президента України Володимира Зеленського щодо опитування на виборчих дільницях.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

"Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним оголошення президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях. З відповідним позовом до президента звернувся житель Івано-Франківської області", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ "Слузі народу" офіційно розповіли, хто фінансуватиме опитування від Зеленського

Серед інших вимог позову - зобов’язати Зеленського утриматись від вчинення дій щодо призначення та проведення всенародного опитування громадської думки на виборчих дільницях 25 жовтня.

"Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі", - додали в суді.

Опитування 25 жовтня: що пропонує Зеленський

  • 12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п'ять суспільно важливих питань.
  • Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.
  • 14 жовтня Зеленський назвав перше запитання із всеукраїнського опитування: "Чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?".
  • 15 жовтня він заявив, що друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.
  • 16 жовтня Зеленський озвучив три фінальних запитання: "Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?"; "Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?"; "Чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?"