У березні представники ОПЗЖ побували в Москві / УНІАН

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом поїздки до Москви представників  фракції "Опозиційної платформи – За життя".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таке рішення ухвалили на виконання постанови Печерського районного суду, який задовольнив скаргу народної депутатки від "Голосу" Соломії Бобровської і зобов’язав уповноважених осіб Офісу генерального прокурора внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

Відео дня

Читайте такожРеспубліканці готують санкції проти Медведчука

Кримінальне провадження відкрили за статтею про державну зраду, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

"На виконання ухвали суду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111 КК України, за фактом поїздки народними депутатами України 10.03.2020 до Москви і переговорів з депутатами Державної думи Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту на Донбасі", – заявили в ОГП.

25 травня народна депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська заявила, що Печерський районний суд зобов’язав Офіс генерального прокурора внести відомості щодо вчинення представниками ОПЗЖ державної зради.

Читайте такожМедведчук задекларував елітний автопарк, розкішні годинники та Біблію Гутенберга

Як повідомляв УНІАН, 10 березня в Москві відбулася зустріч делегації партії "Опозиційна платформа - За життя" з депутатами Держдуми РФ. У ній взяли участь Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова.

Також Медведчук обговорив з президентом РФ Володимиром Путіним і головою Держдуми В'ячеславом Володіним "створення міжпарламентського об'єднання".