Зеленський очолив президентський рейтинг \ Фото УНІАН

Якби вибори президента відбулися у квітні, чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 31,4% серед тих виборців, які збираються голосувати та визначилися з вибором.

Читайте такожДо Ради зараз можуть пройти п'ять партій-опитування КМІСПро це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 16 по 22 квітня.

Так, якби вибори президента відбувалися в другій половині квітня, найбільшу підтримку отримав би Зеленський – 23,4% серед усіх респондентів і 31,4% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

Відео дня

Другу сходинку президентського рейтингу посів його попередник Петро Порошенко. Його підтримали б 13,5% серед усіх респондентів і 18,1% серед тих, хто визначився.

Наступними стали лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (відповідно, 8,9% і 11,9%), лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко (7,7% і 10,4%) і співголова фракції "Опозиційна платформа - за життя" Юрій Бойко (7,1% і 9,6%).

"Якщо порівнювати з нашими лютневими рейтингами, то хоча список кандидатів був іншим, але також можна говорити про ріст підтримки В. Зеленського і зниження – Ю. Бойка", - зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Він уточнив, що для визначення причин динаміки рейтингів потрібні окремі дослідження.

Однак, Грушецький припускає, що ріст рейтингу Зеленського та партії "Слуга народу" пов’язаний з резонансними рішеннями, зокрема, ухваленими РНБО.

Результати лютневого рейтингу КМІС

За Зеленського проголосували б 16,2% серед усіх респондентів і 22,7% серед тих, хто визначився з вибором.

Лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка підтримали б 13,1% серед усіх респондентів і 18,3% серед тих, хто визначився.

На третьому місці-лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, з показниками, відповідно, 10,3% і 14,5%.

***

Київський міжнародний інститут соціології з 16 по 22 квітня провів опитування в усіх регіонах України (крім окупованих територій Криму та Донбасу).

2003 респонденти були опитані методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.