З євроінтеграцією найбільше у громадян асоціюється "ЄС" / фото УНІАН

70% українців не можуть назвати хоча б одну партію, яка, на їхню думку, асоціюється з «бездоганною репутацією».

Про це повідомив Київський міжнародний інститут соціології, посилаючись на результати проведеного з 8 до 15 жовтня 2020 року всеукраїнського опитування громадської думки.

Зокрема вивчалась думка про сприйняття партій: які партії насамперед асоціюються з корупцією, євроінтеграцією, бездоганною репутацією.

Відео дня

Під час опитування респондентів просили відповісти, які 5 партій з переліку вони найбільш асоціюють з корупцією, євроінтеграцією, бездоганною репутацією. З корупцією найбільше респондентів асоціюють партії «ЄС» (49%), «Батьківщину» (32%) і «ОПЗЖ» (31%). По 14% назвали «Опозиційний блок» і «Слугу народу».

З євроінтеграцією найбільше асоціюються «ЄС» (53.5%). Далі йдуть «Слуга народу» (21,5%), «Батьківщина» (20,7%), «Голос» (10,9%).

Згідно з даними опитування, 71% респондентів не змогли назвати хоча б одну партію, яка, на їхню думку, асоціюється з «бездоганною репутацією». Відносно найбільше респондентів називали «Слугу народу» (6,2%), «Силу і честь» (4,8%), «ЄС» (4,6%), «ОПЗЖ» (4,5%).

Читайте такожОпитування показало, які партії можуть подолати п'ятивідсотковий бар'єр

Також респондентів під час інтерв’ю просили сказати, кого з 10 політиків зі списку вони найбільше асоціюють з корупцією, а кого – з бездоганною репутацією. Відповідно до отриманих відповідей, з корупцією найбільше респондентів асоціюють Петра Порошенка - 53% респондентів назвали його, Юлію Тимошенко - 35%, Віктора Медведчука - 29,5%, Юрія Бойка - 24%. Далі йде Володимир Зеленський – в нього 10,4%.

68% респондентів не можуть назвати жодного політики з переліку, який, на їхню думку, має «бездоганну репутацію». Водночас, рейтинг політичних діячів з бездоганною репутацією очолює нинішній президент України – його назвали 12.2% опитаних. За ним, на другому місці Сергій Притула - 9%.

Опитування проведено методом особистого інтерв'ю з 1009 респондентів, що мешкають у 73 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка не перевищує 5%.

Вас також можуть зацікавити новини: