США можуть відновити посаду спецпредставника США / фото REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен пообіцяв проаналізувати можливість відновлення посади спеціального представника США у справах України.

Читайте такожПісля інавгурації Байдена в Україні може знову з'явитися спецпредставник Держдепу – ОП

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи під час переговорів з державним секретарем США Ентоні Блінкеном порушувалося питання повернення посади спецпредставника Сполучених Штатів з питань України.

"Ми озвучили своє бачення з цього питання. Державний секретар сказав, що вони проаналізують наше бачення і повернуться до нас з відповіддю", - сказав Кулеба.

Спецпредставник США в Україні

  • У грудні 2020 року президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню The New York Times заявив, що очікує на призначення нового спецпредставника США в Україні.
  • Раніше за часів президентства Дональда Трампа цю посаду обіймав Курт Волкер.
  • Він подав у відставку після оприлюднення скарги американського розвідника, у якій йшлося про те, що президент США Дональд Трамп нібито чинив тиск на президента України Володимира Зеленського. У цій скарзі згадувалося і про Волкера.