В Офісі президента прокоментували обшуки в київських комунальних підприємствах / УНІАН

В офісі президента України вважають, що обшуки на комунальних підприємствах Києва – це не про політику, а про те, що в київських міських структурах побудована "шкідлива тіньова система", за яку має бути відповідальність.

Читайте такожАеропорт "Київ" закриють на 8 місяців

Про це в коментарі кореспонденту УНІАН повідомив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Відео дня

"Давайте відверто. "Політичні репресії"," силовий тиск"," влада розправляється з опонентами" – все це класика, як тільки починаються питання по суті. Насправді і близько немає ніякої політики, і виборів, до речі, теж немає. Але є міська конкретика - якість столичного життя", - заявив він.

За словами Подоляка, за великим рахунком, коли обговорюється Київ, мова завжди має йти тільки про вельми конкретні речі. "Це ж не щось абстрактне. Це вулиці, будинки, дороги, послуги, парки, комфорт. Чи зручно користуватися містом, чи відчувається, що є дійсно хороші сервіси і дійсно якісна робота міської влади. Все, крапка. Тільки конкретика. Зручно - не зручно", - переконаний радник керівника ОП.

На його думку, Київ зараз проблемний: "огидні тротуари і дороги, відсутність зливової каналізації навіть на нещодавно відремонтованих вулицях, відсутність виразної логістики управління транспортними потоками, феєрично скандальна забудова, постійні скандали навколо комунальних підприємств".

Він зазначив, що правоохоронці провели відповідну роботу, почали ставити конкретні питання про гроші і якість сервісу. "Тому абсурдно намагатися обізвати конкретні юридичні дії умисною "політичною атакою". Більш того, якщо муніципальна влада добре менеджує господарські питання, у неї немає часу на нескінченні медійні спекуляції", - вважає він.

І навпаки, за словами Подоляка, якщо є "гангренозні" корупційні осередки в інфраструктурі, тоді починається "легендарна пісня "вороги усюди!".

"Реальність же проста: після чергової серії скандалів прокуратура системно проаналізувала ситуацію і зробила відповідні висновки – цілком прозорі. Виявлено махінації на десятки мільйонів гривень. Це не про політику, це про те, що в київських міських структурах побудована шкідлива тіньова система. І за це точно має бути відповідальність", - наголосив Подоляк.

Обшуки в комунальних підприємствах Києва

  • 13 травня правоохоронці проводять обшуки в офісному приміщенні комунального підприємства "Київський метрополітен" в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків при проведенні робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену. Обшуки розпочаті на підставі ухвали суду в рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків.
  • Також у ДФС заявили про обшуки в "Київпастрансі", КП "Київавтошляхміст" та інших міських структурах.
  • Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що розцінює обшуки на комунальних підприємствах і в департаментах КМДА як тиск на столичну владу і на нього особисто.
  • За даними прокуратури, за результатами обшуків на комунальних підприємствах та в департаментах Київської міськдержадміністрації слідчі повідомили про підозру 11 особам.