Домашня пастила рецепт / фото ua.depositphotos.com

Пастила - це смачний і повністю натуральний десерт з фруктів і меду або цукру. Це не тільки корисні ласощі, але і хороший спосіб на кілька місяців зберегти смак фруктів. Приготувати такі солодощі можна з абсолютно будь-яких фруктів. Готується пастила кілька годин, але зусиль від кулінара потрібно мінімум.

Фруктова пастила-рецепт

  • Будь-які свіжі фрукти.
  • Вода.
  • Лимонний сік.
  • Цукор або мед*
  • Кориця, мускатний горіх, гвоздика та інші спеції за бажанням.

* Цукор або мед в пастилу додають в тому випадку, якщо використовуються несолодкі фрукти.

Фрукти вимити, видалити кісточки і шкірку при необхідності. Помістити фрукти у великий кошик і залити водою. Довести до кипіння, накрити кришкою і зменшити вогонь. Розім'яти фрукти в пюре за допомогою картопляного преса або блендера. Якщо ви використовуєте для пастили банани - їх варити не потрібно.

Відео дня

Додати в пюре лимонний сік, цукор і спеції при необхідності. Перелити пюре в каструлю і варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Протерти пюре через сито або пробити блендером - воно повинно бути повністю однорідним.

Вистелити харчовою плівкою деко для запікання. Вилити на деко пюре тонким шаром і розрівняти. Сушити пюре в духовці при 60 градусах 8-12 годин. Фруктова пастила готова, коли вона вже не липка і має гладку поверхню. Готову пастилу згорнути в трубочку і загорнути в папір. Зберігати можна без холодильника.

Вас також можуть зацікавити новини: