Як приготувати салат із кавуном / pixabay.com

Усі ми звикли, що кавун - самостійний продукт, від якого неможливо відірватися. Щоліта ягода красується на нашому столі і здатна замінити собою будь-яку страву. Раніше ми розповідали, у чому користь і шкода кавуна, а сьогодні поділимося нескладними рецептами салатів.

Салат із кавуном і фетою

  • м'якоть кавуна - 300 гр;
  • огірки - 2 шт;
  • сир фета - 100 гр;
  • свіжа м'ята - 1-2 гілочки;
  • оливкова олія - 2 ст.л;
  • білий винний оцет - 1 ст.л;
  • сіль - 0.5 ч.л;
  • мелений чорний перець - дрібка.

Зрізати шкірку з огірків, нарізати тонкими кільцями. Сир фета нарізати кубиками або розламати. М'якоть кавуна також нарізати кубиками. З'єднати всі інгредієнти в тарілці, додавши листя м'яти.

Зробити заправку: змішати винний оцет і маслинову олію, додати сіль і мелений перець. Полити заправкою салат, подавати до столу охолодженим.

Відео дня

Салат із кавуном і руколою

Інгредієнти вказані для 4-х порцій салату

  • великі креветки - 450 гр;
  • скибочки кавуна - 4 шт;
  • рубане стебло селери - 2 ст.л;
  • молода рукола - 15 гр;
  • ріпчаста цибуля рубана - 1 ст.л;
  • майонез - 3 ст.л;
  • лимон - 2 шт;
  • естрагон рубаний - 2 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком.

З лимона зняти цедру, обидва фрукти розрізати навпіл і вичавити 3 ст.л соку. На кожну з чотирьох тарілок викласти по скибочці кавуна, шириною близько 5 см. Ріпчасту цибулю поставити в мікрохвильовку на 20 секунд, щоб вона розм'якшила.

Читайте такожЯк варити соковиту кукурудзу: секрети і порадизмішати її з майонезом, рубаною селерою, 1 ч. л. лимонної цедри та 1 ст. л. лимонного соку. У заправку викласти креветки й естрагон, посолити, поперчити.

Взяти миску, викласти в неї руколу, посипати лимонною цедрою, що залишилася, полити двома столовими ложками соку, посолити, поперчити, перемішати. Викласти руколу на тарілки з кавуном, зверху додати креветки. Подавати до столу відразу ж.

Салат із кавуном і помідорами

За бажанням можна взяти помідори різних кольорів

  • м'якоть кавуна - 250 гр;
  • помідори - 2 шт;
  • бринза - 70 гр;
  • гострий червоний перець - 1\3 шт;
  • свіжий базилік - 2-3 гілочки;
  • оливкова олія - 2 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком.

М'якоть нарізати кубиками, так само подрібнити помідори і бринзу. Гострий перець нарізати дрібно, насіння в салат не додавати. З'єднати всі інгредієнти разом, додати листя базиліку, сіль і перець. Полити страву оливковою олією, відправити в холодильник на 20-30 хвилин, подавати до столу охолодженою.

Вас також може зацікавити: