
Усі ми звикли, що кавун - самостійний продукт, від якого неможливо відірватися. Щоліта ягода красується на нашому столі і здатна замінити собою будь-яку страву. Раніше ми розповідали, у чому користь і шкода кавуна, а сьогодні поділимося нескладними рецептами салатів.
Салат із кавуном і фетою
- м'якоть кавуна - 300 гр;
- огірки - 2 шт;
- сир фета - 100 гр;
- свіжа м'ята - 1-2 гілочки;
- оливкова олія - 2 ст.л;
- білий винний оцет - 1 ст.л;
- сіль - 0.5 ч.л;
- мелений чорний перець - дрібка.
Зрізати шкірку з огірків, нарізати тонкими кільцями. Сир фета нарізати кубиками або розламати. М'якоть кавуна також нарізати кубиками. З'єднати всі інгредієнти в тарілці, додавши листя м'яти.
Зробити заправку: змішати винний оцет і маслинову олію, додати сіль і мелений перець. Полити заправкою салат, подавати до столу охолодженим.
Салат із кавуном і руколою
Інгредієнти вказані для 4-х порцій салату
- великі креветки - 450 гр;
- скибочки кавуна - 4 шт;
- рубане стебло селери - 2 ст.л;
- молода рукола - 15 гр;
- ріпчаста цибуля рубана - 1 ст.л;
- майонез - 3 ст.л;
- лимон - 2 шт;
- естрагон рубаний - 2 ст.л;
- сіль, перець - за смаком.
З лимона зняти цедру, обидва фрукти розрізати навпіл і вичавити 3 ст.л соку. На кожну з чотирьох тарілок викласти по скибочці кавуна, шириною близько 5 см. Ріпчасту цибулю поставити в мікрохвильовку на 20 секунд, щоб вона розм'якшила.
Читайте такожЯк варити соковиту кукурудзу: секрети і порадизмішати її з майонезом, рубаною селерою, 1 ч. л. лимонної цедри та 1 ст. л. лимонного соку. У заправку викласти креветки й естрагон, посолити, поперчити.
Взяти миску, викласти в неї руколу, посипати лимонною цедрою, що залишилася, полити двома столовими ложками соку, посолити, поперчити, перемішати. Викласти руколу на тарілки з кавуном, зверху додати креветки. Подавати до столу відразу ж.
Салат із кавуном і помідорами
За бажанням можна взяти помідори різних кольорів
- м'якоть кавуна - 250 гр;
- помідори - 2 шт;
- бринза - 70 гр;
- гострий червоний перець - 1\3 шт;
- свіжий базилік - 2-3 гілочки;
- оливкова олія - 2 ст.л;
- сіль, перець - за смаком.
М'якоть нарізати кубиками, так само подрібнити помідори і бринзу. Гострий перець нарізати дрібно, насіння в салат не додавати. З'єднати всі інгредієнти разом, додати листя базиліку, сіль і перець. Полити страву оливковою олією, відправити в холодильник на 20-30 хвилин, подавати до столу охолодженою.
Вас також може зацікавити: