Рецепт запіканки з кабачків / фото ua.depositphotos.com

Соковита запіканка з кабачків та ще й під апетитною сирною скоринкою – це неймовірно смачно! А в сезон достигання цих овочів, коли вони по-справжньому свіжі та соковиті, страва буде кориснішою й смачнішою.

Кабачкова запіканка з помідорами і сиром

  • Кабачок - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Сметана або кефір - 120 мл
  • Сир - за смаком
  • Зелень - 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений, сіль - за смаком

Кабачки натерти на великій тертці. Якщо вони молоді, то досить лише тонко порізати скибочками, посолити й злегка прим'яти, щоб виділилася зайва рідина. Поперчити і додати зелень за власним смаком.

Читайте такожСмачний салат із баклажанів: рецепти пікантної заготовки на зиму

Цибулю нарізати й підсмажити у невеликій кількості олії. Те ж саме зробити з болгарським перцем.

Яйця злегка збити, змішати зі сметаною та кефіром, посолити, поперчити й додати зелень. Добре все змішати.

Форму для випікання змастити маслом, викласти підсмажену цибулю. Далі – болгарський перець і кабачки. Всі перекласти нарізаними помідорами. Трішки посолити й додати спеції за смаком. Залити все збитими яйцями із зеленню та сметаною.

Випікати при температурі 180-190°C приблизно 30 хвилин. Потім вийняти запіканку й посипати тертим сиром. Повернути у духовку ще на 10 хвилин, щоб утворилася красива скоринка.

Готову кабачкову запіканку можна нарізати на шматочки і подавати до столу.

Запіканка із кабачків з м’ясним фаршем

  • Кабачки - 1 шт.
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 100 г
  • Твердий сир - 100 г
  • Томатна паста - 2 ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.

М’ясний фарш обсмажити в олії на повільному вогні. Посолити, поперчити за смаком.

Цибулю подрібнити. Додати її в сковороду з фаршем й обсмажити.

Дала додати томатну пасту. Перемішати й тушкувати до готовності фаршу. Остудити.

Як приготувати запіканку з кабачків / фото 1000.menu

Натерти на великій тертці кабачок. Віджати його, щоб позбутися зайвого соку. Викласти половину кабачка на дно змащеної форми.

Зверху, наступним шаром, викласти обсмажений м’ясний фарш. Розподілити його по всій поверхні. Накрити рештою натертого кабачка. Трохи його посолити.

Помідори очистити від шкірки, нарізати їх на кружечки й викласти поверх кабачка.

Яйця збити зі сметаною, посолити за смаком. Вилити суміш у форму поверх кабачка.

Сир натерти на дрібній тертці. Посипати ним підготовлену запіканку. Відправити у духовку для запікання при температурі 200°C на 25-30 хвилин.

Запіканка із кабачків та баклажанів

  • Кабачок - 150 г
  • Баклажан – 150 г
  • Фарш м'ясний - 100 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Сир - 50 г
  • Сіль - за смаком

На дно форми викласти м'ясний фарш, посолити.

Читайте такожНіжно-хрусткі сирні рогалики з горіхами: як приготувати смачні ласощі

Баклажан порізати тонкими кружечками, викласти їх зверху на фарш. Викласти зверху так само нарізаний кабачок. Овочі трохи посолити.

Яйця збити зі сметаною, посолити.

Залити яєчною сумішшю овочі з м'ясом. Зверху викласти нарізаний помідор. Посипати натертим сиром.

Відправити у духовку запікати при температурі 170°C приблизно на 40 хвилин (залежить від особливостей духовки). При цьому спочатку бажано прикрити фольгою.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: