Як правильно варити пасту / фото ua.depositphotos.com

Італійці знають секрети варіння пасти, які перетворюють звичайні спагетті в страву високої кухні. Раніше ми писали, як правильно варити макарони, щоб вони не злипалися. А якщо хочете приготувати ідеальну пасту як в італійському ресторані - дотримуйтесь порад знаменитого українського кулінара Євгена Клопотенка, який добре знає італійську кухню.

Виберіть правильний сорт пасти

Щоб приготувати пасту як в Італії, обирайте макарони виключно з твердих сортів пшениці. Такі макарони виробляють і в Україні, але краще вибрати італійські імпортні продукти - зазвичай вони не набагато дорожче.

Використовуйте більше води

Щоб макарони не злипалися і зварилися рівномірно, наливайте багато води в каструлю. На 100 г макаронів рекомендується використовувати як мінімум 1 л води і 10 г солі.

Відео дня

Зробіть домашній соус

Італійську пасту неможливо приготувати з магазинним кетчупом. Зробіть домашній соус і додайте в нього рубаний базилік і тертий сир. Тоді паста буде дуже смачною і повністю натуральною. Раніше ми писали, як зробити кетчуп з помідорів удома.

Додайте трохи цукру і води з макаронів в соус

Якщо ви готуєте домашній соус, варто додати в нього невелику щіпку цукру. Так страва придбає новий гармонійний смак і збалансує кислоту помідорів. Також в соус рекомендується додати кілька ложок води, в якій варилися макарони.

Варіть макарони аль денте

Італійці варять макарони не до повної готовності, а до стану "аль денте", коли тісто злегка недоварене. Для цього варіть пасту на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці.

Додайте свіжих трав і сиру

В Україні макарони зазвичай подають з великою кількістю фаршу або з котлетами. Однак італійці знають, що все геніально - просто. Додайте до пасти пару ложок оливкової олії, натріть сир і порубати зелень - і у вас вже вийде повноцінне італійське блюдо.

Вас також можуть зацікавити новини: