
Італійці знають секрети варіння пасти, які перетворюють звичайні спагетті в страву високої кухні. Раніше ми писали, як правильно варити макарони, щоб вони не злипалися. А якщо хочете приготувати ідеальну пасту як в італійському ресторані - дотримуйтесь порад знаменитого українського кулінара Євгена Клопотенка, який добре знає італійську кухню.
Виберіть правильний сорт пасти
Щоб приготувати пасту як в Італії, обирайте макарони виключно з твердих сортів пшениці. Такі макарони виробляють і в Україні, але краще вибрати італійські імпортні продукти - зазвичай вони не набагато дорожче.
Використовуйте більше води
Щоб макарони не злипалися і зварилися рівномірно, наливайте багато води в каструлю. На 100 г макаронів рекомендується використовувати як мінімум 1 л води і 10 г солі.
Зробіть домашній соус
Італійську пасту неможливо приготувати з магазинним кетчупом. Зробіть домашній соус і додайте в нього рубаний базилік і тертий сир. Тоді паста буде дуже смачною і повністю натуральною. Раніше ми писали, як зробити кетчуп з помідорів удома.
Додайте трохи цукру і води з макаронів в соус
Якщо ви готуєте домашній соус, варто додати в нього невелику щіпку цукру. Так страва придбає новий гармонійний смак і збалансує кислоту помідорів. Також в соус рекомендується додати кілька ложок води, в якій варилися макарони.
Варіть макарони аль денте
Італійці варять макарони не до повної готовності, а до стану "аль денте", коли тісто злегка недоварене. Для цього варіть пасту на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці.
Додайте свіжих трав і сиру
В Україні макарони зазвичай подають з великою кількістю фаршу або з котлетами. Однак італійці знають, що все геніально - просто. Додайте до пасти пару ложок оливкової олії, натріть сир і порубати зелень - і у вас вже вийде повноцінне італійське блюдо.