Військкомати РФ не вважають учасників сирійської кампанії Путіна ветеранами / Міноборони РФ

Сім'ї російських військових, які брали участь в сирійській війні, змушені відстоювати належні їм соцвиплати через суд, оскільки військкомати не визнають таких військовослужбовців ветеранами бойових дій.

Читайте такожДокументи членів ПВК "Вагнер" підтверджують, що це таємний загін вбивць Генштабу ЗС РФ – Грицак

Про це повідомляє «Комерсант». Так, суд у Володимирі задовольнив позов вдови загиблого в Сирії російського офіцера Андрія Пиленка до обласного військкомату, який відмовляв їй в належній надбавці до пенсії за втратою годувальника.

Відео дня

Згідно із законом, виплати вдові та двом її дітям мали бути проіндексовані на 32% як членам сім'ї ветерана бойових дій, проте військкомат відмовлявся зараховувати до таких загиблого.

У військовій прокуратурі Володимирського гарнізону журналістам розповіли, що військкомати завжди відмовляються визнавати подібні позови.

Пиленок загинув в результаті аварії російського Ан-26 при посадці на військову базу Хмеймім в Сирії 6 березня 2018 року. На борту літака перебували 39 осіб, усі вони загинули. Для Міноборони РФ цей інцидент став найбільшою втратою за період сирійської кампанії.