У РПЦ закоханість пропонують лікувати молитвою / фото УНІАН

Протоієрей Російської православної церкви, голова Патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства та дитинства Димитрій Смирнов розкритикував День святого Валентина і порівняв закоханість з небезпечними смертельними захворюваннями.

Читайте такожВлаштуйте незабутній вечір 14 лютого: секс-ігри для двох

У коментарі «Говорить Москва» Смирнов заявив, що ВООЗ нібито визнала закоханість захворюванням. Розвиваючи цю думку, священнослужитель запропонував поряд з Днем святого Валентина святкувати «день хворих на гепатит та туберкульоз».

Відео дня

«Всесвітня організація охорони здоров'я вважає закоханість хворобою. Перераховуються її ознаки: прискорене серцебиття, пітливість рук, неуважність, можливо, що навіть людина помиляється, йдучи знайомою дорогою, у неї підвищується ймовірність потрапити під машину, вона плутає слова, втрачає зв`язну мову, відбувається збудження із втратою сну, підйом температури.

Якщо святкують день всіх закоханих, тоді треба святкувати День хворих на туберкульоз, День хворих на гепатит A, B, C. Хто закоханий – це дуже небезпечний стан, в якому людина багато робить дурниць», - зазначив він.

За словами Смирнова, закоханість часто є причиною суїциду. Він також дав поради щодо боротьби з цим небезпечним явищем.

«Це піст та молитва. Коли у людини зайве збудження, вона має звернутися до бога, тому що в такому стані вона ніколи не виробить правильного рішення. До чого призвела закоханість у романі "Анна Кареніна"? Вона закохалася в людину негідну. Трагедія на смерть. Скільки закоханих накладає на себе руки? В армії солдатики отримують листи з дому, в яких говориться, що його так звана "дівчина" стала гуляти з іншим хлопцем. І потім – самостріл або стрибають звідки-небудь. Це одне з психічних захворювань на гормональному фоні», - уклав він.

Церковник також порадив закоханим звертатися за допомогою до психологів та психіатрів.

Як зазначили журналісти, відомості про те, що ВООЗ визнала закоханість хворобою, не отримали офіційного підтвердження.

Нагадаємо, сьогодні мільйони людей у всьому світі відзначають День святого Валентина, який вважається романтичним святом всіх закоханих.