REUTERS

Заборонена в Україні соцмережа "ВКонтакте" відновить видалені фотографії інсталяції у вигляді надгробка президента РФ Володимира Путіна, установленої 10 березня біля входу в будівлю Слідчого комітету Росії в Набережних Челнах.

Читайте такожПутін, кінь і секс (рос.)

Про це прес-служба соцмережі повідомила "Медузе" 12 березня. Про те, що "ВКонтакте" видаляє такі зображення, видання писало 11 березня.

Відео дня

"Раніше були ознаки монтажу і фотошопу зображень, не було нових фотографій користувачів, а методика поширення інформації всередині мережі нагадувала посіви із вкиданням інформації", - пояснила свої дії соцмережа.

Справжність існування "надгробка Путіна" представникам "ВКонтакте" підтвердили в Набережночелнинському міському суді, який 12 березня взяв під варту активістів, що встановили інсталяцію.

"Усний опис інсталяції співробітником суду дуже збігається з тим, що ми бачимо на зображеннях. З огляду на ці нові обставини, ми ухвалили рішення відновити всі публікації", - підкреслили в мережі "ВКонтакте". 

Як повідомляв УНІАН, інсталяцію "надгробок Путіна" активісти встановили в Набережних Челнах на знак протесту проти обмежень інтернету в Росії.