У Луганську шоу з підкоренням левів ледь не закінчилося кривавою трагедією / Ілюстрація, Лев у Київському зоопарку - фото УНІАН

В окупованому Луганську в ході циркової вистави лев напав на єгипетського дресирувальника Хамаду Кута.

Читайте такожНа Луганщині судитимуть співорганізаторку незаконного "референдуму" 2014 року

Про це повідомляє Informator, посилаючись на підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Зазначається, що інцидент стався в день прем'єри вистави. Дресирувальник стверджує, що для нього не було жодної небезпеки — у кожній професії є свої складнощі. Він розповів, що у лева був стрес від зміни оточення, тому тварина поводила себе агресивно.

«Сюди я привіз 10 тварин. Вони мали виступати одночасно. Але поки вони не адаптувалися, тому що ми приїхали і одразу почали працювати, в них був стрес, тому стався напад. Взагалі, обов'язково, коли ми приїжджаємо в інше місто, перед виступом ми даємо тваринам три дні. Леви мають заспокоїтися, звикнути до запаху, на репетиції оглянути манеж, а потім вже починається робота. Цього разу ми приїхали, відразу на манеж і відразу працювати. Тому так і сталося», — розповів Хамада Кута.

Єгиптянин отримав ушкодження спини, руки і ноги. У нього на тілі залишилися сліди від двох кігтів і одного ікла. В руці – від трьох іклів, глибиною чотири сантиметри, і на спині – три подряпини від кігтів.

Інцидент стався на очах у дітей, але артист продовжив виступ.

«Коли трапляються напади на дресирувальників, на 99% це вина дресирувальника. Наприклад, цей напад було моєю помилкою, тому що я пропустив момент», — уклав циркач.

У жовтні минулого року повідомлялося, що на Кубані в цирку лев напав на 4-річну дівчинку