REUTERS

Міністерство сільського господарства РФ підготувало законопроект, що обмежує ввезення продуктів в Росію з інших держав.

Про це повідомляє «Коммерсантъ» з посиланням на документ.

Читайте такожДва місяці без їжі: жителі російського селища поскаржилися на відсутність продуктів

Відео дня

Відзначається, що дозволений для ввезення обсяг можуть обмежити п'ятьма кілограмами на людину і умовою того, що продукти ввозять з країн, "благополучних у ветеринарному відношенні".

Згідно з документом, Россільгоспнагляд отримає право вилучати й утилізувати продукти, які ввозять для особистого користування з країн, що не входять до Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), а також без дозволу і без ветеринарного сертифіката.

Виняток становитимуть продукти тваринного походження в заводській упаковці вагою до п'яти кілограмів на людину, що ввозяться з країн, «благополучних» у сфері захворювань тварин, та через спеціально обладнані місця».

Також, згідно з документом, Россільгоспнагляд повинен буде організувати дезінфекцію транспорту, що в'їжджає до Росії з країн, де виникла загроза розповсюдження захворювань тварин.

Як повідомляв УНІАН, після Нового року росіяни виявили, що поряд зі звичними упаковками по 10 яєць на полицях магазинів з'явилися упаковки по 9 штук. За рік в Росії курячі яйця зросли в ціні на 26%.