У Росії знімають свій серіал про Чорнобиль / Tjournal, НТВ

Поки весь світ обговорює успіх драматичного серіалу «Чорнобиль» від HBO, в Росії за підтримки Мінкульту РФ знімають власний телесеріал, присвячений чорнобильській трагедії.

Читайте такожРосійський ведучий в ефірі федерального каналу збрехав про те, що в серіалі "Чорнобиль" збрехали

Як повідомляє Tjournal, російський серіал від каналу НТВ має вийти на екрани цього року. Зазначається, що глядачі вже запідозрили проект в спотворенні історії, адже головним героєм буде не ліквідатор аварії, а співробітник радянських спецслужб.

Так, відповідно до офіційного синопсису, дія серіалу охопить період за кілька годин до аварії, сам вибух і кілька місяців потому. Сюжет побудовано навколо розшуку співробітника ЦРУ Альберта Ленца, а головним героєм виступить підполковник військової контррозвідки Андрій Ніколаєв. Він буде намагатися зупинити іноземного агента і запобігти вибуху на ЧАЕС.

«Дія серіалу розгортається з квітня по грудень 1986 року. Українському відділу КДБ СРСР стає відомо про інтерес, який проявляють іноземні спецслужби до Чорнобильської атомної електростанції», - наводять журналісти уривок з синопсису серіалу.

Виробництвом «Чорнобиля» від НТВ займалася компанія Amalgama Studio. Серіал розробляли за підтримки Мінкульту РФ: у 2014 році відомство виділило на нього субсидію в розмірі 30 мільйонів рублів. Студія мала показати серіал посадовцям в грудні 2016 року, але в підсумку термін пересунули на квітень 2019 року.

Затримку пояснили пошуком інвестора. Як з'ясували журналісти у представників НТВ, станом на червень проект так і не відправили в Мінкульт.

Зйомки російського «Чорнобиля» пройшли влітку 2018 року в білоруських містах — у списку Мінськ, Мозир, Хотимськ, Слуцьк, Молодечне та інші.

Зараз в мережі можна знайти лише неофіційний трейлер проекту, але в НТВ підтвердили, що він змонтований з кадрів серіалу.

Нагадаємо, напередодні вийшла п'ята, заключна серія міні-серіалу «Чорнобиль» від HBO. Проект став подією міжнародного рівня і ще до завершення зйомок очолив рейтинг найкращих серіалів всіх часів IMDb, залишивши позаду "Гру престолів".

В Україні «Чорнобиль» покаже канал «1+1».