Раніше московський книжковий магазин відмовився продавати історичний журнал із Гітлером і Сталіним у фаті / iwm.org.uk

Історичний музей скасував «Дилетантські читання» на тему пакту Молотова-Ріббентропа, оскільки дискусія була б «вкрай неетичною» напередодні Дня народного єднання і 75-річчя Дня перемоги.

Про це повідомив російський опозиційний телеканал Дождь.

Читайте такожВ Україні та США росіяни вбачають потенційну військову загрозу для Росії – опитування

Відео дня

Читання повинні були пройти 30 жовтня. Однак нині час анонсу заходу зник із сайту музею, він доступний у кеші Google.

Телеканал зауважує, що раніше московський книжковий магазин відмовився продавати історичний журнал з обкладинкою Адольфа Гітлера і Йосифа Сталіна з фатою на голові.

Довідка УНІАН. Угода про ненапад між Німеччиною та Радянським Союзом, або Пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року повинна була гарантувати нейтралітет СРСР в конфлікті Третього Рейху з Польщею та країнами Заходу, та надавала можливість захоплення Радянським Союзом колишніх територій Російської імперії, а також територій, що ніколи їй не належали. Договір, разом з іншими радянсько-німецькими угодами, втратив силу 22 червня 1941 року після нападу Німеччини на Радянський Союз.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що угода про ненапад 1939 року між Радянським Союзом та нацистською Німеччиною — «Пакт Молотова-Ріббентропа» — була «вимушеним кроком» для влади СРСР і врятувала сотні тисяч життів.