Гіркін розкритикував Суркова / фото УНІАН

Один з колишніх ватажків бойовиків "ДНР" на Донбасі Ігор Гіркін ("Стрєлков") розкритикував діяльність екс-помічника президента РФ Владислава Суркова, який курирував "український напрямок".

Про це йдеться в одному з недавніх інтерв'ю терориста.

За словами Гіркіна, окупований Донбас Сурков перетворив на "сіру зону" і "смітник руського миру".

"Мені складно судити про те, які вказівки давав Путін Суркову, оскільки це є державною таємницею. Але як Сурков, безпосередньо керуючи процесом, курируючи "республіки", діяв - це видно наочно. Тобто, "республіки" стали "сірою зоною", замість "вітрини руського миру" там вийшла "помийка руського миру", тому що люди живуть гірше, ніж в Росії та Україні. Навіть в умовах війни, невизнаних республік, екстреної ситуації - за шість років можна було нормалізувати ситуацію, поставити на чолі "республік" дієздатних, компетентних і тих, хто по-справжньому турбуються про долю регіону та населення людей", - заявив бойовик.

Гіркін додав, що Сурков все зробив навпаки і знущався над населенням ОРДЛО, яке "потрапило йому в руки".

Як повідомляв УНІАН, у січні з'явилися повідомлення про звільнення Суркова з посади помічника Путіна. Сурков займався "куруванням політики щодо України".

11 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "український напрямок" і питання "інтеграції" курирує заступник глави адміністрації президента Козак.

18 лютого президент Росії Володимир Путін офіційно звільнив Суркова з посади свого помічника.