REUTERS

У низці міст Росії сьогодні протестують проти поправок до Конституції РФ, якими передбачено "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна.

Про це пише "Настоящее время".

На мітинг проти поправок в Красноярську прийшло близько 200 городян. Раніше місцева влада відмовила у проведенні акції протесту в центрі міста і виділила місцевий гайд-парк – сквер Космонавтів, розташований на вулиці Терешкової. Саме вона внесла поправку про обнулення президентських термінів під час другого читання законопроекту в Держдумі.

Відео дня

У Єкатеринбурзі на мітинг проти обнулення термінів президентства Путіна прийшли близько 50 осіб. Через загрузу коронавірусу в Єкатеринбурзі заборонено проводити заходи з участю понад 50 осіб. Як заявив один з організаторів акції, представник партії "Яблуко" Максим Петлін, "загроза незмінності влади серйозніше захворювання". Тому активісти вирішили провести захід.

Читайте такожПутін заявив, що не "царює", але за бажання народу готовий залишитися при владі назавжди

На протести в Читі також з причини обмежень прийшли рівно 50 осіб, організатори навіть роздали присутнім номерки. Одним з головних гасел акції став слоган "Ні вічному Путіну". Перед учасниками виступили громадські активісти та депутати Забайкальського краю від КПРФ.

У Новосибірську, попри погані погодні умови, відбувся узгоджений мітинг. На нього прийшли близько 40 осіб. Присутні вимагали "обнулити терміни політв'язням" і відмовитися від внесення поправок до Конституції.

Мітинги пройшли також в Ростові-на-Дону, Читі, Комсомольську-на-Амурі та інших містах, пише "Росбалт".

У Кемерові співробітники поліції в цивільному затримали місцевого жителя, який стояв в одиночному пікеті. Олексій Федоров тримав плакат "Геть Путіна. Живу по совісті". Поліцейські пояснили затримання тим, що в них "є доручення".

У Калінінграді активісти влаштували серію одиночних пікетів проти зміни Конституції.

Читайте такожРосійський КС визнав конституційність "путінських" поправок до Конституції

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Путін оголосив про готовність знову балотуватися на пост глави держави до 2024 року, якщо Конституційний суд РФ дасть відповідний висновок.

11 березня Держдума і Рада федерації схвалила закон з поправками до Конституції РФ, що містять норму про "обнулення" президентських термінів Путіна.

16 березня Конституційний суд Росії визнав закон про поправки відповідним Основному закону країни.