Виборів в Росії поки не буде / astrakhan-online.ru

Центральна виборча комісія Росії перенесла всі виборчі кампанії та вибори в регіонах, а також референдуми, які були призначені в країні на період з 5 квітня по 21 червня.

Як повідомляє "Настоящее время", всього через епідемію будуть перенесені 94 виборчі кампанії, в тому числі голосування за "путінських" поправках до Конституції РФ.

"З урахуванням поточної ситуації в країні і в цілях забезпечення здоров'я та безпеки громадян вважаємо за необхідне відкласти всі вибори і референдуми, які були призначені або плануються у найближчі місяці, – аж до поліпшення епідеміологічної обстановки в країні", – повідомила глава ЦВК Елла Памфілова.

Відео дня

Читайте такожУ РФ три губернатори подали у відставку після того, Путін давши їм повноваження на боротьбу з коронавірусом

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав закон, що наділяє виборчі комісії правом переносити проведення виборів і референдумів в разі введення режиму НС або режиму підвищеної готовності. Режим НС по всій Росії не введений, але, згідно з документом, ЦВК РФ може відкладати проведення голосування, якщо такий режим підвищеної готовності введений в декількох регіонах країни.

22 квітня жителі всієї Росії повинні були голосувати за поправки до Конституції. Планувалося, що люди будуть голосувати за поправки одним пакетом, за все зміни або проти всіх. Одна з найбільш суперечливих поправок у головному документі країни стосувалася обнулення термінів правління Путіна, що дасть йому можливість знову обратися на посаду і керувати країною аж до 2036 року.