Бородай і його посіпаки йдуть у депутати Держдуми РФ, будуть захищати русский мир / tvrain.ru

Російські бойовики, які воювали на Донбасі, заявили про намір брати участь у виборах до Державної думи РФ.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, у центрі російської столиці зібралось кілька десятків «командирів» бойовиків. Захід організатори назвали «VI З'їзд «Союзу добровольців Донбасу».

Читайте такожРосійський пропагандист хотів похвалити Путіна, але щось пішло не так (відео)

Відео дня

Ватажок правління «Союзу добровольців Донбасу» Олександр Бородай оголосив, що члени організації перебувають у бойовій готовності та готові «завжди виступити на захист русского мира, де б це не було потрібно».

За його словами, ситуація на Донбасі принципово не змінюється, а переговори, що тривають, є безперспективними.

«У мене є відчуття, що зрештою російська еліта зрозуміє, що домовлятися з представниками української влади марно», - сказав Бородай.

При цьому він переконаний, що РФ переможе у війні з Україною.

Бородай повідомив, що «Союз добровольців Донбасу» створювався п'ять років тому з метою вирішувати завдання за межами РФ, а тепер має намір взяти участь у внутрішньополітичному житті країни. Зокрема, йдеться про співпрацю з партією «Родіна».

Своєю чергою ще один із ватажків «Союзу добровольців Донбасу» Андрій Пінчук заявив, що однією з цілей бойовиків є «закріплення правового статусу російського добровольця в законодавстві РФ».

Також Пінчук повідомив, що бойовики мають намір запропонувати свій спосіб боротьби з корупцією в РФ - здійснювати хімічну кастрацію корупціонерів за їхній же рахунок. Разом із тим Бородай оголосив, що бойовики мають досвід боротьби з корупцією на окупованому Донбасі.

Раніше від Кремля організацію «Союз добровольців Донбасу» курирував помічник президента РФ Владислав Сурков.

Інші новини з РФ