Цієї ночі Росія зазнала масованої атаки дронами / фото з соцмереж

Сьогоднішньою атакою безпілотниками на летовище у Пскові продемонстровано, що безпечних територій в Росії немає. Про це сказав військовий експерт Сергій Кузан в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що в минулому році вже були атаки на Псковську область і тоді було пошкоджено літаки і гелікоптери. "Але такої масованої атаки саме БПЛА не було. Цей регіон вважався для росіян традиційно захищеним", - зазначив Кузан про сьогоднішню атаку.

За його словами, якщо прикордонні території Росії постійно були під ударами, то північ, зокрема, Псков, де знаходиться основне летовище елітної десантно- штурмової частини були більш захищеними. "Це стало сюрпризом для всієї Росії", - наголосив експерт.

Відео дня

Він нагадав, що на цьому летовищу базується 104 гвардійський десантно-штурмовий полк, який брав участь у військових злочинах у Бучі.

"Саме на цей підрозділ покладалися функція по захопленню півночі Київщини і для заходу в Київ. Тобто саме ці літаки Іл-76 в Гостомелі здійснювали висадку десанту. Але ця операція тоді повністю провалиласяся. Ці літаки діяли і в Криму в 2014 році, коли відбувалося десантування", - зазначає Кузан.

Він зазначає, що йдеться про знищення чотирьох російських літаків.

"Йдеться про військово-транспортну авіацію. Знищення кожної одиниці такого літака - це удар по стратегічним силам РФ. Крім зафіксованих знищених 4 бортів, ще можна говорити, що частину техніки ушкоджено від пожеж та уламків, бо там цієї льотної техніки було дуже багато", - наголосив експерт.

За його словами, ця ніч показала, що 700 кілометрів по території Росії - "це радіус досяжності для таких безпілотників", які були застосовані для удару по Псковщині.

"Ми бачимо, що поступовано нарощується кількість, масованість і точність застосування БЛПА по території Росії", - зазначив військовий експерт.

Росію атакували безпілотники

Як повідомляв УНІАН, цієї ночі Росія зазнала масованої атаки дронами. Вибухи лунали у низці регіонів. Чотири літаки Іл-76 пошкоджені в Пскові після атаки безпілотників на військовий аеродром.

Про вибухи також повідомлялося в Тульській і Брянській областях, в московських аеропортах, в Рязані і над частиною Калузької області ввели план "Килим". Мер Москви Сергій Собянін заявив, що ППО збила один безпілотник в Рузькому районі Московської області.

Вас також можуть зацікавити новини: