У Росії з побоюванням чекають поставок F-16 Україні / колаж УНІАН, фото US Air Force, скріншот

У Росії бояться поставок Україні сучасного західного озброєння, в тому числі, що Київ отримає обіцяні американські винищувачі F-16, і у зв'язку з цим зміцнюють свої західні рубежі.

Відповідну заяву зробив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на засіданні спільної колегії міністерств оборони Росії та Білорусі 18 жовтня, передають росЗМІ.

"США та їхні союзники передають Україні бронетехніку, засоби протиповітряної оборони, високоточні ракети. У порушення міжнародних конвенцій Вашингтон включив в пакети військової допомоги касетні боєприпаси. У практичну площину перейшло питання передачі Києву тактичних винищувачів F-16. Їхнє надходження очікується вже у майбутньому році. У відповідь на ці загрози ми вживаємо відповідних заходів, зміцнюємо наші західні рубежі", - сказав він.

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Як писав УНІАН, нещодавно стало відомо, що міністр оборони США Ллойд Остін очолить "коаліцію можливостей" щодо розвитку Повітряних сил України у питанні управління багатоцільовими винищувачами F-16. Ллойд повідомив, що дана коаліція зробить процес надання допомоги Україні більш гнучким і допоможе убезпечити її майбутнє.

Вас також можуть зацікавити новини: