Гіркін вірить в успіх ЗСУ / фото УНІАН

Збройні сили України незабаром підуть у наступ на низці напрямків, який Росія, ймовірно, не зуміє всюди ефективно відбити.

Про це заявив російський терорист Ігор Стрєлков-Гіркін.

За його словами, контрнаступ очікується на херсонському та запорізькому напрямках, а також на Харківщині поблизу кордону з РФ. Він також не виключив, що українська армія може вторгнутися на територію Росії.

"Чекаємо, поки оперативна пауза закінчиться і, найімовірніше, вона закінчиться наступом ворога. Є стійке переконання у мене і не тільки в тому, що якщо терміново не будуть вжиті заходи щодо поповнення військ, а поповнити їх можна тільки фактично почавши часткову мобілізацію, то ми можемо зазнати досить серйозної поразки", - заявив Гіркін.

Він також оцінив ефективність ударів ЗСУ по Антонівському мосту під Херсоном.

"Ніякі понтони, кораблі, не зможуть повністю замінити нормальний автомобільний, залізничний міст. По якому може пройти будь-яка техніка, будь-якої ваги, довжини та ширини", - додав терорист.

Нагадаємо, 23 липня ЗСУ "з хірургічною точністю" потрапили в Дар'ївський міст через Інгулець в Херсонській області.

Раніше, 19 липня, українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який пов'язує місто з лівим берегом Дніпра.

У британській розвідці називають основною вразливістю російської армії на Херсонщині саме Антонівський міст. Саме тому контроль над переправами через Дніпро може стати ключовим фактором у бойових діях у Херсонській області.