Пригожина могла вбити "бомба у ящику з вином", - екс-офіцер розвідки / колаж УНІАН, фото Dimitri Sytyi в Facebook, скриншот з відео

Літак Embraer ERG 135 з бортовим номером RA-02795, який належить військовому злочинцеві і власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, міг зазнати аварії через подарований пасажирам ящик з вином, який згодом вибухнув, припустив колишній офіцер британської розвідки Крістофер Стіл в коментарі  Sky News.

"Звичайно, це внутрішня робота. Припущення полягає в тому, що це бомба у винному ящику. Це якийсь іронічний кінець для колишнього ресторатора Путіна", – сказав він.

Російські ЗМІ також розповсюджують версію, згідно з якої в літаку була вибухівка, щоправда – у відсіку шасі. Telegram-канал Shot з посиланням на джерело пише, що одна з версій слідства полягає у тому, що в районі шасі стався вибух, в результаті якого у літака відірвало крило. Передбачається, що від вибухової розгерметизації всі, хто знаходився на борту, миттєво знепритомніли, через що пілоти не мали змоги доповісти про те, що сталося. Нібито саме з цієї причини хвостову частину літака виявили за п'ять кілометрів від фюзеляжу. 

Відео дня

Смерть Пригожина - попередні версії аварії літака

У середу, 23 серпня, в Тверській області Російської Федерації розбився літак ватажка ПВК "Вагнера" Євген Пригожина з 10 особами на борту. Всі вони загинули.

Раніше було озвучено ще низку версій того, що саме спричинило аварію літака, у якому перебували семеро "вагнерівців", включно з ватажком ПВК Євгеном Пригожиним та її засновником Дмитром "Вагнером" Уткіним. Вони варіювалися від проблем з двигуном до збиття літака ракетою "земля-повітря".

Зокрема, з'являлася інформація про те, що перед польотом борт відправили на "короткостроковий і незрозумілий ремонт". Financial Times з посиланням на західного чиновника писала, що літак ватажка Пригожина був збитий російською системою ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: