Кремлівський диктатор порушив неписане правило авторитарного режиму, зазначив Загородній / Фото: REUTERS

Новий штурм Москви, подібний тому, який влаштовували найманці ПВК "Вагнер" точно буде, прогнозує політтехнолог Тарас Загородній.

"Пригожин створив прецедент, він показав, що влада Путіна насправді настільки прогнила, що її можна захопити чотирма-п'ятьма тисячами людей. Це означає, що повтор рейду Пригожина точно буде, і не обов'язково, що це буде саме Пригожин. Тобто, навіть якщо Путін прибере Пригожина, це нічого не вирішує, тому що у критичний момент, коли Путін був необхідний у Кремлі, його там не було", - сказав експерт.

За його словами, кремлівський диктатор порушив неписане правило авторитарного режиму - показав слабкість.

"Путін показав, що його режим нездатний боротися сам за себе. Путін показав, що він ніякий не пахан. При першій же небезпеці наближення якихось людей він просто втік... Це створило першу ерозію влади Путіна. Вся Москва знала, що він втік... Якби Путін прибив Пригожина наступного дня, це було б ще зрозуміло", - додав політтехнолог.

Пригожин замовкнув про Україну - звіт ISW

Як писав УНІАН, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) констатували, що ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин після невдалого заколоту дотримується угоди з Кремлем, не з'являється в публічному просторі і не коментує ситуацію в Україні.

"Схоже, що Пригожин використовує свої обмежені публічні звернення, щоб зосередитися на підтримці інтересів "Вагнера" в Африці, а не коментарях про ситуацію в Україні або звітах про діяльність Вагнера в Росії та Білорусі. Це може вказувати на те, що він дотримується обмежень на свою участь - навіть риторично - у війні з Україною", - заявили в ISW.

Вас також можуть зацікавити новини: