Володимир Путін / фото REUTERS

У президента РФ Володимира Путіна сформувалося кілька надцінних ідей (ідей фікс). Одна з них полягає в тому, що йому необхідно "підкорити" Україну.

Таку думку висловив лікар-психіатр Роман Долинський, коментуючи брехню, маніпуляції інформацією та заперечення очевидних фактів Путіним, передає НВ.

"Виникає багато питань: це якісь маячні ідеї, свідома брехня або маніпуляції? Якщо припустити, що це маніпуляція, то вона не дуже тонка, а груба і прямолінійна. Тому вважаю, що все-таки він це говорить свідомо і це не маячна ідея, а скоріше – надцінна ідея", – упевнений лікар.

Відео дня

Психіатр пояснив, що за наявності маячної ідеї людина чітко впевнена у тому, чого очевидно не існує, і її неможливо в цьому переконати. А надцінна ідея (ідея фікс) ґрунтується на реальних подіях, які супроводжуються яскравим емоційним забарвленням, повністю захоплюють увагу людини та обумовлюють більшість його вчинків.

На думку Долинського, Путін "дуже фіксований" на своїх ідеях "і не може приховати свої емоції, які іноді беруть гору":

"Часто в побуті кажуть, ніби у нього "погляд, як у маніяка". Але слово "маніяк" дуже побутове, оскільки є поняття "маніакальний синдром" або "манія" у психіатрії, і це зовсім інше. Це скоріше погляд людини, який дуже заглибився в свою окрему ідею, яка вже давно відривається від реальності, але людина готова на будь-які жертви заради неї".

Психіатр впевнений, що в характері Путіна присутня антисоціальна складова:

"Тобто повна відсутність емпатії та співчуття, то йому не шкода нікого. Тому він і кидає свою армію "на забій" в Україну, ніяк не зіставляючи це з реальними можливостями армії і раціональними поглядами на свої "капризи".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Путіна попередили, що йому залишилося жити всього три роки - через рак, який швидко прогресує.

Вас також можуть зацікавити новини: