На думку журналіста, Росії дуже боляче усвідомлювати, що "колишня колонія" чинить ефективний опір / скріншот відео

Російський президент Володимир Путін разом зі своїм оточенням "підсів" на російських окультистів і філософів-традиціоналістів типу Дугіна і Прохорова.

Це заважає главі країни-агресора тверезо приймати реальність, зазначив в ефірі FREEDOM журналіст Віталій Сизов.

Російське керівництво знайшло собі нового ворога в особі Великої Британії. За словами Сизова, це пов'язано з підривом кораблів у Севастопольській бухті. 

"Чи є в цьому якась раціональна база? Тільки те, що так - Британія справді надає значну допомогу Україні, вона надає в тому числі і військову допомогу, тренує українську армію. Але щоб звинувачувати Британію в персональній відповідальності, треба мати докази. Росію це не хвилює", - сказав журналіст.

З раціональної точки зору, вони самі себе протиставили Заходу, додав Сизов: "Якщо ви всіх оголосили усіх ворогами і погрожуєте їхній національній безпеці, то треба бути готовими до протидії".

На думку журналіста, Росії дуже боляче усвідомлювати, що "колишня колонія" "чинить ефективний опір, фактично змушує колишню метрополію відступити: "Їм важко усвідомити, що це воля українського народу. Це ніякі не нацисти, не сатаністи, не англосакси".

Розкол в оточенні Путіна

Російські і західні аналітики відзначали розкол, що утворився між Пригожиним, який зміг сформувати свої приватні війська, і військовими чиновниками з Генштабу і Міноборони РФ.

На думку Інституту вивчення війни, Пригожин наразі намагається створити собі репутацію блискучого командувача, формуючи "електорат" серед ультраправих громадян Росії, на тлі невдач регулярних військ ЗС РФ. В майбутньому вплив Пригожина може загрожувати і самому Путіну

Це узгоджується з даними українського Генштабу про ведення Росією безглуздих штурмів Бахмута, в яких основну роль відіграють "вагнерівці". 

Вас також можуть зацікавити новини: