На думку Піонтковського, Кремль вже готовий до перемир'я , але з умовами / REUTERS

Російський диктатор Путін все ще сподівається, що йому дадуть "зберегти обличчя" у війні проти України, тому він мобілізував свою агентуру за кордоном для підписання мирної угоди з Києвом.

Таку думку висловив російський публіцист Андрій Піонтковський, пише "Сьогодні".

За його словами, промова Путіна 9 травня свідчить про усвідомлення Путіним катастрофічної помилки, чим є повномасштабне вторгнення в Україну. В ході посилення ЗСУ армії з'являється перспектива військового звільнення всіх українських територій.

Відео дня

"Відразу після 9 травня почався небаченої інтенсивності пропагандистський наступ Росії на захід, включаючи США. Починаючи з Макрона, була мобілізована вся агентура, всі симпатизанти Кремля. Макрон заявив, що "не треба принижувати Росію", або більш відверта форма - "не треба заганяти щура в кут, потрібно дати Путіну можливість зберегти обличчя", - розповів Піонтковський.

Він зазначив, що Макрон намагається переконати Захід у тому, що Україна повинна зберегти територіальну цілісність, але це не обов'язково досягати військовими засобами.

"Можна укласти перемир'я і потім дуже довго дипломатично обговорювати і т. д. Це остання надія Москви", - упевнений Піонтковський.

Тиск РФ, додає він, також спрямований на зменшення потоку озброєнь в Україну з США.

"Кремлю дуже важливо залишити в зубах ну хоч якийсь шматок української території. Вже не для того, щоб" продати "своєму народові" перемогу", а для порятунку обличчя. Саме на цьому напрямку в найближчі місяці буде розгортатися дипломатично-пропагандистський наступ Москви", - резюмував Піонтковський.

Раніше радник глави ОП Олексій Арестович припустив, що росіян вже готують до здачі окупованого Криму.