У Росії розбився штурмовик / фото Міноборони Росії 

Су-25, який впав у Єйський Лиман Краснодарського краю 17 липня, цілком міг виконувати маневри на одному двигуні, зазначив в ефірі Sky News колишній віце-маршал авіації Шон Белл.

Він додав, що катапультування над водою - це найкращий варіант у такому випадку. Але, як зазначали російські ЗМІ, при цьому льотчик загинув від отриманих травм. 

"Для мене це просто ще один приклад втручання російських ЗМІ в оповідь - насправді це створює більше питань, ніж дає відповідей, і не допомагає справі", - сказав Белл.

Відео дня

Експерт додав, що "найбільш вірогідною" причиною смерті пілота був його "старий літак 1970-х років", обладнаний старими катапультними кріслами, які "з якоїсь причини не врятували пілота".

Падіння Су-25 - що варто знати

У Росії в понеділок, 17 липня розбився штурмовик Су-25. За офіційними відомостями, можлива причина аварії - відмова двигуна під час виконання навчально-тренувального польоту.

Пізніше оголосили, що пілота не змогли реанімувати дорогою до лікарні, і він "мінусувався". Льотчик нібито зламав ноги під час приводнення, а потім його накрило куполом парашута, через що він наковтався води.

Це не перший випадок аварії військових літаків РФ в самій Росії. Наприклад, в тому ж Єйську ще в жовтні 2022 року Су-34 "приземлився" на житлові будинки. Сам пілот катапультувався, не намагаючись запобігти падінню винищувача на людей.

У червні того ж року військово-транспортний літак Іл-76 упав у Рязані. На борту тоді перебували 10 осіб, 5 з них отримали травми.

Вас також можуть зацікавити новини: