Ілюстрація REUTERS

Росіяни приохотитися до алкогольних напоїв під час самоізоляції через поширення коронавірусу й стали більше пити.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко, повідомляють російські ЗМІ.

За його даними, за період обмежувальних заходів споживання алкоголю зросло на 2-3 відсотки «досить рівномірно». Мурашко нагадав, що спиртні напої послаблюють імунітет, тому не можуть вважатися помічниками в цій ситуації.

Відео дня

Читайте такожРосіянка "замаскувала" запій під карантин

«Не потрібно думати, що навіть там якісь там 30-50 мл алкоголю зміцнять ваш імунітет», — сказав глава відомства. Він додав, що особливо небезпечний алкоголь для громадян, які мають серцево-судинні захворювання, бо він провокує загострення хронічних захворювань.

На травневі свята росіянам дали рекомендації. Зокрема, Росспоживнагляд порадив відмовитися від алкоголю, бо він знижує здатність організму протистояти інфекціям.

За даними на неділю, 3 травня, в Росії зафіксовано понад 134 тисяч випадків зараження коронавірусом, 1280 летальних випадків та 16,6 тисячі випадків одужання.

Як повідомляв раніше УНІАН, дослідницька компанія Nielsen зафіксувала збільшення продажів алкоголю в найбільших торгових мережах Росії в березні.

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що росіяни стали частіше купувати горілку не тому, що стали більше пити, а замінюючи, таким чином, антисептики.