Росіяни затримали "заступника голови" Херсонської окупаційної "адміністрації" / фото соцмережі

Співробітники МВС РФ затримали Катерину Губарєву – "заступницю голови" створеного окупантами в Херсонській області "уряду". 

Як повідомили ЗМІ з посиланням на чоловіка Губарєвої Павла, Катерина зникла і востаннє її бачили 15 листопада в Генічеську, куди після втечі з Херсона переїхала окупаційна "влада". 

"Спроби додзвонитися до Сальдо (так званий виконувач обов'язків губернатора – УНІАН), щоб дізнатися місцезнаходження Катерини, поки безрезультатні", – заявляв чоловік "чиновниці".

Відео дня

Вже ввечері 16 листопада російські ЗМІ заявили, що Губарєву затримано "у справі про економічний злочин" без уточнень. Також з'являлися повідомлення про те, що може йтися про привласнення бюджетних коштів в розмірі понад 60 мільйонів рублів.

Катерина Губарєва - що відомо про колаборантку

39-річна Катерина Губарєва родом з Каховки (Херсонська область). Вона була першою "міністеркою закордонних справ" і "депутаткою" в "ДНР". Звинувачується у створенні терористичної організації та фінансуванні тероризму, а також внесена до санкційних списків України, ЄС та США. 

У червні поточного року російські окупанти призначили її "заступницею голови" фейкової "адміністрації" в Херсоні. Вона нібито окупікувалася питаннями "цифровізації та соціальної політики". 

Чоловік Губарєвої – один з ватажків терористичного угруповання "Новоросія", "політичний діяч" так званої "ДНР" і її колишній "народний губернатор". Губарєва звинувачують у держзраді, раніше він був затриманий СБУ і згодом обміняний – його ще кількох колаборантів обміняли на співробітників спецслужби, що потрапили в полон, в 2014 році. 

Вас також можуть зацікавити новини: