Перші екземпляри вже отримали учні Москви / фото pixabay

Російським школам роздадуть Z-комікси, в яких розповідатимуть про "бандерівців" та "героїв СВО". 22 "графічні новели" написав пропутінський письменник Олег Рой на замовлення товариства "Знання", проілюстрували такі комікси студенти університету "Синергія". Про це повідомили російські Telegram-канали. 

У цих історіях розповідається своя версія країни-агресора про початок війни. Там зазначається, що російська розвідка випередила "українських нацистів", які "розраховували завдати удару по донецькому ополченню та влаштувати на Донбасі геноцид". 

Серед персонажів таких коміксів є підозрюваний в організації масових вбивств у Бучі полковник Азатбек Омурбеков. 

Відео дня
Уривок з російських Z-коміксів / фото "Говорит неМосква"

Перші екземпляри 2022 року вже отримали школярі з Москви, Волзького та окупованого Луганська. 

"З минулого місяця комікси стали надходити і в інші регіони: Оренбурзьку область, Алтайський край, Єкатеринбург, Камчатку, Санкт-Петербург, Пермський край, Омську область. Розіслати новели планується в усі школи країни", - додали у повідомленні Telegram-каналу "Питер против мобилизации". 

Своєю чергою раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що до мелітопольських, бердянських та приморських шкіл на тимчасово окупованій території Запорізької області російські окупанти завезли нові "методички" навчання дітей. 

"Наголошують "не піддаватися екстремізму" і не чинити опір "окупаційній владі". Мра*ота не може впоратися з українським спротивом, який чинять навіть діти і підлітки. "Вишенькою" на торті стало зізнання колаборантів у рашизмі, а також порівняння "зневажливих" і "простонародних" прізвищ. Сюр", - написав він.

Нова російська методичка для навчання дітей на окупованих територіях України / фото "Маріуполь Спротив"

Російська пропаганда на окупованих територіях України: останні новини

Як писав УНІАН, на тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни відкрили перший "поліцейський" клас. Навчати російської пропаганди дітей вирішили у селі Сиваське, окупанти зазначили, що такий клас на території регіону "є єдиним". 

"З цією метою окупанти вводять у школах лівобережжя Херсонщини класи, в яких змалечку готуватимуть школярів до роботи у силових структурах РФ, називаючи це "патріотичним вихованням"", - йдеться у повідомленні видання "ІРС-Південь".

Також повідомлялось, що російські окупанти звозитимуть українських підлітків з окупованих територій на форум до Москви. Такий форум називається "Зберігачі історії" та "присвячений виправдовуванню нацистської політики Кремля".

"Збіговисько запланували на травень, й відповідальними за його проведення буде кремлівський "рух перших". Кожен регіон отримав кількісний план учасників масовки. Колаборанти на ТОТ наразі формують списки підлітків, яких автобусами звозитимуть до Москви", - зазначили у повідомленні Центру національного спротиву. 

Вас також можуть зацікавити новини: