Артамонов запропонував розпилювати хімікати в "точках, де збирається публіка" / theins.ru

У Росії губернатор Липецької області Ігор Артамонов запропонував використовувати дезінфікуючі засоби проти місцевих жителів, які порушують режим самоізоляції.

Читайте такожРейтинг Путіна впав до історичного мінімумуПро це він сказав під час бесіди з мером Липецька Євгенією Уваркіної, аудіозапис розмови опублікував Telegram-канал «Чорнозем».

В ході цієї розмови Уваркіна розповіла про використання нового дезінфікуючого засобу, що працює за принципом «туману» і має «дуже велике покриття». За її словами, спочатку засіб застосує на дорогах і зупинках громадського транспорту, а надалі – для обробки від кліщів.

Відео дня

«Ви повинні працювати з максимальним ефектом. Ось ця страшна штука повинна сприяти розгону людей... Щоб вони думали: «Ай-ай, ой-ой, зараз нас як кліщів потруять»... Виберете точки, де збирається публіка, яку вам треба розігнати», – заявив Артаманов.

У відповідь Уваріна сказала, що хімікати розпиляють на набережній, де «постійно тусуються гопники». За словами губернатора, дезінфікуючий засіб ще треба застосувати біля торгового центру, де збираються по 50 осіб на машинах.

«А раптом поляжуть? Ну, тобто, треба спробувати спочатку», – зазначила Уваріна.

На що Артамонов заявив, що якщо хто-небудь поляже», то мера тоді притягнуть до відповідальності.

Як пише ТВ «Дождь», в адміністрації Липецької області підтвердили достовірність запису. Там розповіли, що розмова Артамонова та Уваріної відбулася на початку квітня на засіданні регіонального оперативного штабу з боротьби з коронавірусом. В адміністрації зазначили, що на записі тільки «фрагмент наради, вирваний з контексту».

Раніше УНІАН повідомляв, як в Росії одружений мер «попався» на утіхах з заступником під час наради по відеозв'язку.