ДШРГ "Русич" відмовилася воювати / фото ua.depositphotos.com

У російському неонацистському угрупованні "Русич" заявили, що відмовляються воювати, поки їх лідера не повернуть до Росії з Фінляндії.

У заяві командного складу йдеться, що РФ повинна домогтися видачі Яна "Слов'яна" Петровського. "Русич" припиняє виконання будь-яких бойових завдань. Буде час відпочити і вирішити накопичені справи. Якщо країна не може захистити своїх громадян, то навіщо громадянам захищати країну?" - написали вони.

Окупанти скаржаться, що Петровського затримали ще 20 липня, але Міністерство закордонних справ РФ відреагувало тільки після того, як повідомлення про це з'явилися в ЗМІ. 

Відео дня

"З 20 липня Ян Петровський не був відвіданий ні російським консулом, ні адвокатом. Не дивлячись на те, що дружина Слов'яна самостійно стукала в письмовому вигляді і в МЗС, і в АП РФ", - йдеться в заяві.

Затримання Петровського у Фінляндії

Вчора стало відомо, що лідера ДШРГ "Русич" затримали за підозрою в участі в діяльності терористичної групи та причетності до злочинів на окупованій території України. 

Повідомлялося, що Україна відправила Фінляндії запит про екстрадицію Петровського. За даними російських каналів, спочатку він перебував у центрі утримання мігрантів, зараз його перевели до в'язниці.

Вас також можуть зацікавити новини: