У Росії через війну в Україні без роботи можуть залишитися до 8 мільйонів людей / фото ua.depositphotos.com

Іноземні компанії продовжують йти з російського ринку через війну в Україні. У зв'язку з цим до 8 мільйонів росіян залишаться без роботи.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Відзначається, що безпосередньо в іноземних компаніях у РФ працюють 2 мільйони осіб. При цьому ще приблизно 4-6 мільйонів громадян мають непряме відношення до закордонних компаній.

Відео дня

Таким чином, якщо Москва продовжить війну в Україні, то мінімум, 2 мільйони росіян стануть безробітними. Крім того, а в компаніях, які тимчасово зупинили свою роботу в Росії або обмежили її, зайнято до 350 тисяч осіб.

Найбільше від антиросійських санкцій постраждали працівники харчової та хімічної промисловості, а також автомобільної сфери. По регіонах найважча ситуація в Калузькій і Новгородській областях.

Як раніше повідомляв УНІАН, Міжнародна робоча група з санкцій проти Росії оновила дані по компаніях, які покинули російський ринок. За їхніми підрахунками, з РФ пішли 1033 міжнародні компанії, а ще 430 вже призупинили діяльність в країні-агресорі. Водночас 582 компанії продовжують працювати в Росії, фінансуючи війну в Україні та заробляючи "криваві" гроші.

Вас також можуть зацікавити новини: