Всіх громадян РФ хочуть записати як "русских" / фото REUTERS

В Держдумі запропонували на законодавчому рівні зарахувати до числа "русских" всі народи, що населяють територію нинішньої Російської Федерації. З такою ініціативою виступив депутат від путінської "Єдиної Росії" Султан Хамзаєв, повідомляє "РИА Новости".

На думку депутата, Росії потрібен спеціальний закон, який визначить статус "русского народа" в Російській Федерації. Серед іншого в цьому законі повинна бути встановлена нова термінологія, згідно з якою нинішнє поняття "многонациональный народ Российской Федерации" буде замінено на "русский народ Российской Федерации".

"Націй в Росії багато, народ - один. Російський (русский) народ, куди входять всі національні групи", - вважає Хамзаєв.

Відео дня

Він підкреслив, що вважає "русскими" не тільки всіх слов'ян Росії, але і представників національних республік – дагестанців, татар, чеченців, башкирів, удмуртів, якутів тощо.

Інші новини "руського міра"

Як писав УНІАН, російська ФСБ не знайшла підстав для розслідування вбивств і викрадення двох десятків громадян РФ бойовиками ХАМАС під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. Відмова порушувати кримінальні справи проти хамасівців, ймовірно, пояснюється тим, що в цьому випадку довелося б включати їх в списки терористів.

Також ми розповідали, як днями в Астрахані молодь масово отруїлася наркотиками. За три дні до лікарень потрапили понад 20 осіб, троє померли. Не довго думаючи, російська влада призначила винними перших спійманих мігрантів.

Вас також можуть зацікавити новини: