Гладков заявив про "засічну лінію" у Бєлгородській області на кордоні з Україною

В Бєлгородській області РФ створюють "нову засічну лінію". Це - лінія укріплень, яку зводили ще в XVII столітті. Про це російському пропагандистському агентству ТАСС заявив губернатор регіону В'ячеслав Гладков.

Він стверджує, що на такий крок пішли через напружену обстановку в регіоні, зокрема, через численні обстріли. Тільки Гладков не уточнив, що це - обстріли російської сторони, яка так хоче пришвидшити мобілізацію в країні, мовляв, ЗСУ атакують.

При цьому він не став розкривати подробиць, але запевнив, що "робота виконується у великому обсязі" і йде вона нібито з квітня 2022 року. "Засічна лінія" - це укріплення з бетонних блоків.

Відео дня

Раніше 21 листопада росЗМІ повідомляли, що на території Бєлгородської області встановлено високий (жовтий) рівень терористичної небезпеки з 17:00 21 листопада до 17:00 6 грудня (на 15 діб).

Що таке Бєлгородська засічна лінія або смуга

Бєлгородська засічна смуга - одна з ланок у системі оборонних укріплень на південному кордоні Московської держави. Вона була протяжністю 800 км з центром у місті Бєлгород. Побудована за ініціативою російського уряду на початку XVII ст.

Використовувалася для оборони від кримських і ногайських татар. Проходила за лінією Охтирка-Бєлгород-Ольшанськ-Валуйки-Острогог-Воронеж-Тамбов.

Спорудження "лінії Вагнера" в Бєлгородській області

Раніше повідомлялося, що на напрямках міст Кремінна і Сватове в Луганській області окупанти будують "лінію Вагнера"

Пізніше власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин повідомив, що влада РФ призупинила розширення "лінії Вагнера" до Бєлгородської області.

Вас також можуть зацікавити новини: