REUTERS

У російському Омську головний лікар міськлікарні № 1 імені Кабанова Георгій Соболєв звільнився за власним бажанням після того, як співробітники клініки вишикувалися у величезну чергу перед лікарнею, щоб пройти перевірку на COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Омської області Ірина Солдатова заявила, що Соболєв «не зміг уберегти свій колектив і не зміг прийняти потрібні заходи епідемічної безпеки», повідомляють російські ЗМІ.

4 травня міськлікарню закрили на двотижневий карантин через спалах коронавирусной інфекції. Всередині залишилися 417 пацієнтів і медики, кількість яких не уточнюється.

Відео дня

Увечері того ж дня працівників лікарні попросили пройти тест. Медики та їхні родичі вишикувалися біля лікарні в чергу, не дотримуючись дистанції. Медперсонал, а також вагітні жінки та діти стояли в черзі не менш як годину.

Потім керівництво лікарні пустило співробітників у приймальне відділення. У місцевому МОЗ заявили, що втрутилися в ситуацію після того, як побачили повідомлення ЗМІ про черги.

Читайте такожРосіянин накинувся на медиків "швидкої", які прибули до пенсіонерки з симптомами COVID-19 (відео)

Спалах COVID-19 у клініці почався в пульмонологічному відділенні. 3 травня одна з медсестер першою здала позитивний тест на COVID-19.

Зараз коронавірус виявили у 16 співробітників лікарні: у чотирьох лікарів і 12 фахівців молодшого та середньої ланки. 15 пацієнтів цього відділення, які також виявили коронавірус, і кілька медиків перевезли в лікарню № 11. Саме відділення пульмонології продезінфікували. Тут залишився один пацієнт, який здав негативний тест на COVID-19.

В Омській області, станом на 5 травня, коронавірус виявили у 191 людини, в тому числі у 165 осіб в Омську. В регіоні померли п'ятеро осіб з COVID-19, ще 42 людини одужали.

Як повідомляв раніше УНІАН, у російській Калінінградській області близько 350 медиків відмовилися продовжувати роботу перед тим, як в регіоні почали виявляти перші випадки захворювання COVID-19.

Читайте також: