З'явилися подробиці про життя Ківи в РФ / Колаж УНІАН / фото УНІАН, ВЧК-ОГПУ

Екс-нардеп Ілля Кива, який втік до Росії після початку повномасштабної війни, перед вбивством "відновлювався після запою" у військовому госпіталі "Червона зірка" Красногорського району Московської області.

Як пише російський проект ВЧК-ОГПУ, цю установу йому рекомендували спецслужби. "Політик проходив у цій лікарні відновлювальні процедури на печінку і підшлункову. Хворий не приховував, що прокапатися йому необхідно після серйозного загулу", - йдеться в повідомленні.

За даними журналістів, заради нього намагалися звільнити один поверх, "щоб хто-небудь його в госпіталі не завалив". Під час лікування він хвалився своїм минулим і підтримкою чекістів, а перед випискою подарував головлікарю шампури.

Відео дня

"Родзинкою подарунка було те, що набір для мангала був у шкіряному футлярі з символікою і зловісним написом НКВС. Там же, прямо на шкірі кульковою ручкою Ківа написав "спасибі", залишив автограф і сфотографувався на прощання", - зазначає проект.

фото ВЧК-ОГПУ

При цьому, коли йому написали від імені адміністрації з проханням про допомогу в "просуванні" госпіталю, він зробив вигляд, що не відвідував його. Після цього він ще кілька разів був у лікарні.

фото ВЧК-ОГПУ

Вбивство Ківи: що відомо

6 грудня в Росії заявили, що колишнього нардепа знайшли мертвим у Підмосков'ї. У Слідчому комітеті РФ підтвердили ліквідацію Ківи. Вони заявляють, що його вбили під час прогулянки, на тілі знайшли два кульових поранення.

В Україні Ківа заочно засуджений до 14 років ув'язнення. Після втечі в РФ він систематично обпрадував злочинну війну проти України, звинувачував країну в нацизмі і закликав РФ "звільнити" її.

Вас також можуть зацікавити новини: