Матері і дружини російських мобілізованих звернулися зі скаргою до Володимира Путіна / скріншот

Близькі російських мобілізованих звернулися до президента РФ Володимира Путіна - поскаржилися, що окупанти не були достатньо підготовлені, але їх відправили на першу лінію.

Мобілізовані не мають можливості стежити за особистою гігієною, у них завелися воші й почалася короста, розповіли їх матері та дружини у відеозверненні, яке з'явилося в Telegram-каналі NEWS.VL.

"Шановний головнокомандувач Володимир Володимирович Путін, звертаються до вас дружини й матері мобілізованих 394, 143 полків з Приморського краю. Наше звернення до вас викликане тим, що на місцевому рівні нас ніхто не чує...", - йдеться у зверненні близьких мобілізованих.

Вони зазначили, що мобілізовані, не отримавши необхідної підготовки, прибули на вогневий рубіж на початку жовтня.

"Зараз, перебуваючи на першій лінії, у них не було заміни для відпочинку, немає можливості дотримуватися особистої гігієни, унаслідок чого у військовослужбовців завелися білизняні воші й почалася короста. Належна медична допомога не надається, внаслідок чого загострилися хронічні захворювання...", - поскаржилися близькі.

Мобілізація в Росії - що потрібно знати

21 вересня Володимир Путін оголосив нібито часткову мобілізацію в Росії, однак повістки вручали не тільки громадянам, які перебували в запасі. Багато громадян РФ виїхали з країни, в тому числі до Грузії.

У середині грудня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний попередив, що Росія готує 200 000 посіпак, щоб кинути їх на війну проти нашої країни. За його словами, можливий новий наступ на Київ.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький сказав, що новий великий наступ ворога заплановано на весну і початок літа.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що скоро завершуюються навчання свіжомобілізованих супротивників, і іх можуть відправити в Луганську область.

Вас також можуть зацікавити новини: