На відео зафіксували версію машини, яка отримала бойовий модуль МБ2-03 / скріншот

На кадрах нових російських навчань з тактичним ядерним озброєнням засвітився бронеавтомобіль БПМ-97 "Выстрел" (КамАЗ-43269), який супроводжував ОТРК "Искандер". На це звернуло увагу видання Defense Express

Сам по собі автомобіль є доволі рідкісним, однак спеціалісти звернули увагу на ще один цікавий момент. 

На відео зафіксували версію машини, яка отримала бойовий модуль МБ2-03. Він має солідний арсенал, який включає в себе 30-мм автоматичну гармату 2А72, кулемет та автоматичний гранатомет. 

Відео дня

В той же час видно, що у машини на відео не має ніякої гармати. Чому на навчаннях (тим більш – таких важливих) росіяни пішли на подібний крок – не повідомляється. 

КамАЗ-43269 - довідка 

БПМ-97 "Выстрел" (КамАЗ-43269) є легкоброньованим бронеавтомобілем, який може застосуватися у варіантах штабного, патрульного, санітарного, прикордонного або розвідувального автомобіля. Його бойова вага становить близько 11 т. 

Автомобіль почали створювати в далекому 1997-му. На січень 2017 року у Росії перебувало в експлуатації понад 100 таких машин. На її базі створили плаваючу розвідувальну машину "Видра". 

Росія використовує рідкісні зразки озброєнь

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко назвав рідкісні зразки військової техніки, яку росіяни використовують у війні проти України. Серед найбільш примітних типів САУ 2С34 "Хоста", БМО-Т, БТР-90, БРЕМ-Л, ПРП-4А "Аргус", 1В119 "Реостат" та САМУ 2С31 "Вена". 

Також повідомлялось, що ЗСУ знищили на фронті рідкісну російську машину "Судного дня"

Вас також можуть зацікавити новини: