В РФ заявили, що дрон ЗСУ атакував козу і пенсіонерку / скріншот

Російська пропаганда придумала нову "жахачку" у стилі "хлопчика у трусиках". Цього разу кремлівські рупори заявили, що Україна нібито атакувала бабусю з козою.

Як пише прокремлівський Телеграм-канал Mash, дрон ЗСУ нібито "довго переслідував і в результаті підірвав пенсіонерку та її козу". За версією пропагандистів, це сталося за кілька кілометрів від російсько-українського кордону в Бєлгородській області.

"Інформовані джерела" повідомили каналу, що оператор БПЛА нібито помітив бабусю на узліссі біля хутора Лозова Рудка. Тетяна К. "почула дзижчання і спробувала втекти, дрон слідував за нею - загнав на цвинтар і скинув міни".

Відео дня

"Через деякий час убитих пенсіонерку та козу знайшов місцевий фермер. На думку нашого наближеного до БПЛА-військ співрозмовника, оператор скинув міни на цивільні цілі просто тому, що не знайшов військових. І не хотів повертатися на базу із повним БК", - пише канал.

Останні фейки роспропаганди

Російські пропагандисти постійно запускають безглузді вкиди. Нещодавно росіяни запустили фейк про те, що очільник української розвідки нібито перебуває у німецькій клініці після "поранення". За їхніми словами, він "у комі". 

18 червня німецьке видання Stern, яке рашисти називали першоджерелом інформації про поранення Буданова, спростувало цей російський фейк.

19 червня Буданов з усмішкою на обличчі прокоментував виданню Kyiv Post заяви пропагандистських ЗМІ РФ про його смерть. Він пожартував, що в Україні формується "загін безсмертних", які будуть переслідувати росіян у страшних снах.

Вас також можуть зацікавити новини: