Роспропаганда запустила недолугий фейк про Буданова "у комі" / скриншот

Російські пропагандисти запустили фейк про те, що очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов нібито перебуває у німецькій клініці після "поранення". Ба більше, кремлівські рупори заявляють, що він "у комі".

Дезінформаційну кампанію підтримали практично усі топ-пропагандисти, "воєнкори" та Z-канали, зокрема й Володимир Соловйов. Усі вони в один голос і майже ідентичним текстом заявляють, що "Буданов у комі". Цю інформацію нібито "злили" медики німецькому журналу Stern. Втім, видання не писало про це й слова. 

'Буданов у комі': роспропаганда видала нову 'сенсацію', але спалилася
'Буданов у комі': роспропаганда видала нову 'сенсацію', але спалилася
Фейк-кампанія росіян / скриншот

Фейк підхопило пропагандистське видання "Украина.ру", а за ним й інші про "інфосмітники" РФ. Однак за кілька годин так звані "журналісти" вирішили перевірити першоджерело, а його раптом нема. На каналі з'явилося спростування інформації - там її назвали "недостовірною".

Відео дня
Фейк / скриншот
Спростування / скриншот

Інші фейки роспропаганди

Нещодавно в РФ поширювали фейк про нібито загибель Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. ІПСО ворог запустив, відколи з'явилась інформація, що генерал буде змушений пропустити зустріч з військовим комітетом НАТО через складну ситуацію на фронті. 

25 травня офіцер ЗСУ Штефан опублікував відео із Залужним. На відео Головнокомандувач ЗСУ дякує українцям і зазначає, що Україна здобуде перемогу. Але росіяни відреагували на свіжі фото та відео з генералом новими фейками. До прикладу, пропагандист Соловйова Карнаухов опублікував фото нібито вбитого Залужного, проте цим "Залужним" виявився мертвий окупант з георгіївською стрічкою на грудях і у типовій для росіян військовій формі.

Вас також можуть зацікавити новини: